Puppyverzekering vergelijken

Meest Gekozen

Hond v.a. € 8,80 | Kat v.a. € 6,91
Konijn v.a. € 7,49 | Vogel v.a. € 11,26

Eigen Risico:

Maximaal €500

Max. Vergoeding per jaar

€3.000

Max. Leeftijd

Alle leeftijden welkom

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

X

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

X

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

X

Operaties

Vaccinaties

X

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Fysiotherapie / Preventieve zorg

X

Chemo therapie / Radiotherapie

X

Basic

Simple, fast and effective flexible move

$15

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Standard

Creative working space, not noisy, fully equipped and convenient

$25

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Premium Courses

Waarom een puppy verzekering vergelijken?

Een nieuwe puppy brengt veel plezier en liefde met zich mee. Er kan echter ook iets mis zijn met de gezondheid van een puppy en in dat geval brengt het nieuwe huisdier ook hoge dierenartskosten mee.

Dat kun je natuurlijk voorkomen door een puppy verzekering af te sluiten. Via dierenverzekeringvergelijken.com kun je alle puppy verzekeringen vergelijken op de Nederlandse markt. Wij vergelijken de puppy verzekering van o.a. Hema, Figo, PetSecur en OHRA. Niet iedereen kiest ervoor om zijn huisdier te verzekeren. Als je echter niet tegen onvoorziene kosten aan wil lopen dan is een dierenverzekering een verstandige keuze.

Onze vergelijker helpt je met het maken van de juiste keuze. Zo kun je in een klik alle verzekeraars sorteren op de laagste premie, beste beoordeling of maximale jaarlijkse vergoeding.

De voordelen van DierenVerzekeringenVergelijken.com

  • Alle puppy verzekeringen in één overzicht
  • Volledig onafhankelijk
  • Echte reviews

Wat is de beste puppy verzekering?

Wil je weten wat volgens klanten de beste puppy verzekering is? Sorteer de verschillende verzekeringen dan op beste beoordeling. Hierbij laten we je direct zien wat de beste puppy verzekering is volgens reviews en ervaringen van klanten. 

Het kan zijn dat jij andere onderdelen van een huisdierenverzekering belangrijker vindt dan andere consumenten en daarom is het ook goed om andere factoren mee te nemen in je keuze.

Maximum Leeftijd

De prijs van een puppy verzekering bestaat uit een combinatie van de maandelijkse verzekeringspremie, het eigen risico en een eventuele eigen bijdrage op basis van de ingediende kosten.

Omdat je van tevoren niet weet hoe vaak en waarvoor jouw hondje naar de dierenarts zal moeten, is de verzekeringspremie het enige bedrag waarvan je vooraf weet waar je aan toe bent.

Veel mensen kiezen dan ook voor de verzekeraar met de laagste premie. Houd er wel rekening mee dat een lagere premie vaak gepaard gaat met een minder hoge dekking. OHRA bijvoorbeeld heeft een vrij hoge premie (vanaf €20,21 per maand) maar wel een laag eigen risico (€50 per jaar).

Dekking

Welke kosten worden vergoed en welke niet? Dit noemen we ook wel de dekking. Denk hierbij aan bepaalde operaties, (bloed)onderzoeken of opnames in een dierenkliniek.

Het vervelende is dat sommige verzekeraars geen duidelijk overzicht hebben van de dekkingen waardoor je moeilijk kunt zien wat wel en niet vergoed wordt.

Gelukkig hebben wij al het onderzoek al voor je gedaan en weten wij bijvoorbeeld dat Aegon als enige puppy verzekering een consult van de dierenarts niet volledig vergoed.

Maximale leeftijd

Wist jij dat het bij veel dierenverzekeraars niet mogelijk is om honden vanaf aan bepaalde leeftijd te verzekeren? Dat is niet zo gek als je bedenkt dat oudere honden veel vaker fysieke ongemakken ervaren en dus meer medische hulp nodig hebben.

Gelukkig is een puppy niet ouder dan 18 maanden en beginnen de leeftijdsrestricties pas bij 5 jaar en ouder. 

Eigen Risico

Het eigen risico is een bedrag dat je eens per jaar betaalt zodra je beroep doet op jouw verzekeraar. Bij Hema werkt het eigen risico net iets anders, hier betaal je namelijk een vast bedrag van 45 euro per declaratie. 

Vind je het niet erg om een hoger eigen risico te betalen in ruil voor een betere dekking? Dan zijn dierenverzekering.nl en Figo de beste opties. Bij beide partijen betaal je een vast bedrag van 150 of 250 euro, maar worden veruit de meeste behandelingen vergoed.

Wat kost een puppy verzekering?

Gemiddeld kost een puppy verzekering rond de €25,- per maand. Dit bedrag is een combinatie van de maandelijkse premie en het jaarlijkse eigen risico. Wanneer je veel kosten indient die niet voor 100% vergoed worden kunnen deze kosten verder oplopen. Ook kost het verzekeren van een rashond iets duurder.

Voorbeeld:
Maandelijkse premie: €13
Eigen risico: €12,50 (150 euro per jaar)

Bij welke dierenverzekeraars kun je jouw puppy verzekeren? 

De 5 populairste puppyverzekeringen in Nederland zijn; PetSecur, Dierenverzekering.nl, Aegon, OHRA. Ook Figo Pet (voorheen Petplan) hebben wij inmiddels toegevoegd aan onze vergelijker.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Puppy verzekering?

Uit alle reviews is gebleken dat Figo de beste puppy verzekering is. De klanten van Figo hebben deze verzekering als best beoordeeld. Dit is de volledige top 5 van dit moment:

  1. Figo
  2. PetSecur
  3. Hema
  4. Dierenverzekering.nl
  5. OHRA

Wat is de goedkoopste puppy verzekering?

Op basis van de maandelijkse premie is Figo de goedkoopste puppy verzekering. Dit is op basis 70% kostenvergoeding. Je kunt bij Figo ook kiezen om een hoger percentage van de kosten vergoed te krijgen in ruil voor een hogere premie.

Welke hondenrassen kan ik verzekeren?

Alle hondenrassen kun je in Nederland verzekeren! Het kan zijn dat de premie hoger is voor bepaalde rassen die meer kans hebben op ziekte of andere ongemakken.

>