Konijnenverzekering vergelijken

Meest Gekozen

Hond v.a. € 8,80 | Kat v.a. € 6,91
Konijn v.a. € 7,49 | Vogel v.a. € 11,26

Eigen Risico:

Maximaal €500

Max. Vergoeding per jaar

€3.000

Max. Leeftijd

Alle leeftijden welkom

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

X

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

X

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

X

Operaties

Vaccinaties

X

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Fysiotherapie / Preventieve zorg

X

Chemo therapie / Radiotherapie

X

Basic

Simple, fast and effective flexible move

$15

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Standard

Creative working space, not noisy, fully equipped and convenient

$25

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Premium Courses

Waarom een konijnenverzekering vergelijken?

Een nieuw konijn brengt veel vreugde en genegenheid in huis. Echter, er kunnen gezondheidsproblemen optreden bij konijnen, en in dat geval kan het nieuwe huisdier hoge dierenartskosten met zich meebrengen.

Dit risico kun je verlagen door een konijnenverzekering af te sluiten. Op dierenverzekeringvergelijken.com kun je alle konijnenverzekeringen op de Nederlandse markt vergelijken. Wij vergelijken konijnenverzekeringen van aanbieders zoals Hema, Figo, PetSecur en OHRA. Hoewel niet iedereen ervoor kiest om zijn huisdier te verzekeren, is een dierenverzekering een slimme keuze om onvoorziene kosten te vermijden.

Onze vergelijkingstool helpt je bij het maken van de juiste keuze. Zo kun je met één klik alle verzekeraars sorteren op de laagste premie, beste beoordeling of maximale jaarlijkse vergoeding.

De voordelen van DierenVerzekeringenVergelijken.com

  • Alle Konijnenverzekeringen in één overzicht
  • Volledig onafhankelijk
  • Echte reviews

Wat is de beste konijnen verzekering?

Momenteel is er maar één verzekeraar die een konijnenverzekering aanbiedt. Een konijnenverzekering vergelijken is dus niet echt van toepassing. Verzekeraar Petplan is momenteel de enige aanbieder van een konijnenverzekering.  Petplan biedt verschillende verzekering pakketten aan. Je kiest voor het pakket dat het best bij je konijn en situatie past. 

Om de premie van de verzekering voor je konijn te bepalen wordt er naar de volgende aspecten gekeken:

Geslacht

Is het een mannetje of vrouwtje? Ook dit heeft invloed op de premie. Vrouwtjes kunnen bijvoorbeeld zwanger worden en hierbij kunnen ook complicaties ontstaan, dus hogere kosten. 

Leeftijd

Hoe ouder het konijn, hoe groter de kans op gezondheidsproblemen en hoge medische kosten. Bij een jonger konijn is de kans minder. Hoe ouder je konijn hoe hoger de premie wordt. Als je konijn ouder dan 6 jaar is, is het niet meer mogelijk een konijnenverzekering af te sluiten.

Ras

Het ene ras heeft meer kans op bepaalde aandoeningen dan het andere ras. Hier wordt in premie ook naar gekeken. Per konijnen ras kan er dus zeker een verschil zitten in je premie.

Houdt hier rekening mee met het afsluiten van jouw premie. 

Wat kost een Konijnen verzekering?

De kosten van een konijnenverzekering variëren gemiddeld van € 10 tot € 30 per maand. Een exact bedrag is niet te specificeren, aangezien de premie afhankelijk is van verschillende factoren zoals de leeftijd en het ras van het konijn, evenals de postcode van de eigenaar. Aangezien deze variabelen voor elk konijn anders zijn, zal ook de premie per konijn verschillen.

Veelgestelde vragen

Wat is een konijnenverzekering?

Een konijnenverzekering dekt onverwachte hoge kosten, zoals dure operaties, als je konijn een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Je kunt zelf de dekking kiezen, en hoe hoger de dekking, hoe hoger de maandelijkse premie. Er is ook de optie om een eigen risico in te stellen voor een lagere premie

Wat is de beste konijnenverzekering?

De beste konijnenverzekering verschilt per situatie. In Nederland biedt alleen Petplan de mogelijkheid om een polis af te sluiten voor konijnen. Het is belangrijk om de dekking van de verzekering te overwegen. Basispakketten dekken vooral onvoorziene dierenartskosten, terwijl uitgebreidere pakketten meer zorgkosten dekken.

Welke dieren kun je verzekeren met een konijnenverzekering?

Met een konijnenverzekering kun je alle tamme konijnensoorten verzekeren, zoals een Vlaamse reus, Duitse hangoor of fluffy angorakonijn. Deze verzekering dekt ook chinchilla's. Het verzekeren van andere knaagdieren, zoals cavia's, hamsters of tamme ratten, is echter niet mogelijk.

>