Kattenverzekeringen vergelijken

Meest Gekozen

Hond v.a. € 8,80 | Kat v.a. € 6,91
Konijn v.a. € 7,49 | Vogel v.a. € 11,26

Eigen Risico:

Maximaal €500

Max. Vergoeding per jaar

€3.000

Max. Leeftijd

Alle leeftijden welkom

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

X

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

X

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

X

Operaties

Vaccinaties

X

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Fysiotherapie / Preventieve zorg

X

Chemo therapie / Radiotherapie

X

Basic

Simple, fast and effective flexible move

$15

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Standard

Creative working space, not noisy, fully equipped and convenient

$25

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Premium Courses

Waarom een kattenverzekering vergelijken?

Als baasje van een kat of poes weet je hoe belangrijk zijn of haar gezondheid is. Niet verzekeren is vaak geen optie, omdat dit tot zeer hoge kosten kan leiden. Je kat verzekeren is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Toch zul je zien dat er nog veel verschillen zitten in het totale aanbod van kattenverzekeringen. Ga je voor een betere dekking tegenover een hogere premie? Of betaal je graag iets minder, ondanks dat dit betekent dat de maximale vergoeding per jaar lager uitvalt?

Het is een beslissing die je alleen kan maken als je alle belangrijke informatie voor je hebt. En daar komen wij aan te pas. Via onze tool kun je gemakkelijk iedere kattenverzekering vergelijken op basis van premie, eigen risico, beste beoordeling of maximale jaarlijkse vergoeding.

De voordelen van DierenVerzekeringenVergelijken.com

  • Kattenverzekeringen vergelijken op basis van up-to-date informatie
  • 100% Gratis
  • Wij lezen de polisvoorwaarden door zodat jij dit niet hoeft te doen

De Beste Kattenverzekering Kiezen

Bovenaan de pagina hebben we een tool gemaakt waarmee je gemakkelijk de verschillende kattenverzekeringen kunt vergelijken. Dit helpt je bij het maken van jouw uiteindelijke keuze. Voordat je een keuze maakt wat de beste kattenverzekering is, is het belangrijk om te weten welke kenmerken van een huisdierenverzekering belangrijk zijn voor jou. We zullen je een handje helpen door de belangrijkste kenmerken uit te lichten. 

Dekking

Wat wordt wel gedekt en wat niet? De ene verzekeraar dekt bijvoorbeeld wel een castratie of sterilisatie, terwijl anderen dit niet vergoeden of slechts deels. Aandoeningen aan gewrichten, operaties en medicijnen worden door (bijna) alle kattenverzekeringen gedekt. 

Wil jij ook dat tandzorg, vaccinaties en reisverzekeringen worden vergoed? Dan is het goed om deze dekking tabel hieronder te bekijken. Hier zie je in één oogopslag wat wel en niet vergoed wordt.

Eigen Risico

Net als bij iedere verzekering, betaal je een jaarlijks eigen risico. Dit is niet gek, ook bij bijvoorbeeld een zorgverzekering is dit het geval. Bij OHRA betaal je de laagste eigen risico (€ 50,-) terwijl je bij PetSecur € 250,- per jaar betaalt, mits je kosten hebt die gedekt moeten worden. 

Er zijn ook partijen waarbij je per declaratie een stukje eigen risico betaalt. Dit is het geval bij de Hema huisdierenverzekering; hier betaal je € 45,- per ingediende declaratie.

Premie

Het bedrag wat je iedere maand moet betalen wordt de verzekeringspremie genoemd. Dit is het kenmerk waar het grootste deel van de baasjes naar kijken bij het vergelijken van een kattenverzekering.

Dat komt omdat dit kenmerk vooraf zeker is. Je weet van tevoren niet precies welke dekking je nodig gaat hebben, maar de premie is vooraf wel duidelijk. De maandelijkse premie begint bij € 5,- per maand. Je kunt deze kattenverzekering afsluiten bij Figo Pet. De duurste kattenverzekeringen kijkend naar de verzekeringspremie, zijn Dierenverzekering.nl en OHRA. Bij beide verzekeraars betaal je een maandelijkse premie van € 12,-.

Maximale Leeftijd

Tot slot willen we je meegeven dat katten bepaalde leeftijden niet bij iedere partij verzekerd kunnen worden. Sommige partijen, zoals Aegon, hebben een maximale leeftijd tot wanneer je een kat kunt verzekeren. Het is geen probleem als je kat al verzekerd is en de maximale leeftijd overschrijdt. Wel is het zo dat als je kat al ouder is dan de limiet van, in het geval van Aegon 5 jaar, zij deze niet willen verzekeren.

De beste kattenverzekering voor een oudere kat is Figo Pet. Zij maken geen discriminatie op basis van ras of leeftijd! 

Wat kost een kattenverzekering?

Hoeveel een kattenverzekering kost is te bepalen aan de hand van de maandelijkse verzekeringspremie, het eigen risico en de dekking.

De gemiddelde premie ligt rond de € 10,- per maand. Daarnaast is er nog een eigen risico dat je per jaar betaalt als je een declaratie hebt gedaan. Als we deze kosten terugrekenen per maand en optellen bij de verzekeringspremie komen we uit op een gemiddelde kosten van +- € 27,- per maand.

Bij welke huisdierenverzekeraars kun je jouw kat verzekeren? 

Er zijn verschillende dierenverzekeringen in Nederland om uit te kiezen. De meest gekozen zijn Hema, OHRA, Aegon, PetSecure, Dierenverzekering.nl en Figo Pet. Je kunt al deze kattenverzekeringen vergelijken bovenaan de pagina.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste kattenverzekering?

De beste kattenverzekering op het gebied van beoordeling is Figo. Zij scoren het hoogst op basis van reviews en ervaringen van bestaande klanten.

Wat is de goedkoopste kattenverzekering?

Momenteel is de kattenverzekering van Figo het goedkoopst. Je kunt bij Figo zelf bepalen hoeveel procent van de kosten je gedekt wil hebben; 70%, 80% of 90%.

Welke kattenrassen kan ik verzekeren?

Alle kattenrassen kun je in Nederland verzekeren! Het kan zijn dat de premie hoger is voor bepaalde rassen die meer kans hebben op ziekte of andere ongemakken.

>