Hondenverzekeringen vergelijken

Meest Gekozen

Hond v.a. € 8,80 | Kat v.a. € 6,91
Konijn v.a. € 7,49 | Vogel v.a. € 11,26

Eigen Risico:

Maximaal €500

Max. Vergoeding per jaar

€3.000

Max. Leeftijd

Alle leeftijden welkom

Dekking


Aandoening heupen/ellebogen

X

Opname en verblijf dierenkliniek

Castratie / Sterilisatie

X

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandzorg

X

Operaties

Vaccinaties

X

Bloedonderzoek

Reisverzekering (buitenland)

Crematie

Fysiotherapie / Preventieve zorg

X

Chemo therapie / Radiotherapie

X

Basic

Simple, fast and effective flexible move

$15

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Standard

Creative working space, not noisy, fully equipped and convenient

$25

Per month

Free Custom Domain

Unlimited Support

24/7 Customer Support

Premium Courses

Waarom een hondenverzekering vergelijken?

Honden brengen, naast een grote dosis liefde, ook veel kosten met zich mee. Zeker in het geval er iets gebeurt en jouw hond of teefje een operatie nodig heeft. Steeds meer baasjes kiezen ervoor om hun hond te laten verzekeren om hoge, onvoorziene kosten te voorkomen.

Een huisdierverzekering kost geld, maar de meeste mensen zijn gedurende de levensloop van hun hond goedkoper uit met een verzekering. Door hondenverzekeringen te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat de juiste kosten vergoed worden. Hier zitten namelijk grote verschillen in. 

Via Dierenverzekeringvergelijken.com kun je alle hondenverzekeraars sorteren op maandelijkse premie, eigen risico, beoordeling en maximale onkostenvergoeding. Ook hoef je niet bang te zijn voor kleine lettertjes, want wij hebben alle polisvoorwaarden al voor je doorgenomen.

De voordelen van DierenVerzekeringenVergelijken.com

 • Onafhankelijk vergelijkingen van hondenverzekeringen
 • Grootste aantal verzekeraars in de database
 • Honderden ervaringen van echte klanten

Wat is de beste hondenverzekering?

Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben blijkt dat Figo de beste hondenverzekering is. Ze vergoeden veruit de meeste kosten en ook de maandpremie is lager dan alle andere aanbieders.

Voor bepaalde consumenten kan het zijn dat een andere hondenverzekering beter past, omdat je bijvoorbeeld vaccinaties standaard gedekt wil hebben. Klantenservice is ook een aspect waar wij veel waarde aan hechten. In het geval van vragen vinden wij het belangrijk dat je snel en vriendelijk te woord wordt gestaan door de verzekeraar. 

Hieronder lichten we verschillende factoren toe waarop je hondenverzekeringen kunt vergelijken.

Maximum Leeftijd

Heb je een hond die ouder is dan 5 jaar? Dan zijn je opties beperkt. Dierenverzekering.nl, Aegon en Hema verzekeren namelijk geen honden die een hogere leeftijd dan 5 hebben.

Dat klinkt oneerlijk, maar deze aanbieders willen zich graag indekken tegen het verzekeren van oudere, zieke honden die hoge kosten met zich mee kunnen brengen. Gelukkig zijn er nog andere partijen die niet aan leeftijdsdiscriminatie doen.

Eigen Risico

Eigen risico is het bedrag dat je ieder jaar betaalt en staat vaak los van de kosten die je declareert. Verzekeringen hebben vier verschillende modellen om het eigen risico te bepalen;

 • Vast percentage van alle gedeclareerde kosten
 • Vast bedrag per jaar
 • Zelf te bepalen bedrag per jaar (hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie)
 • Vast bedrag per declaratie

Figo, Dierenverzekering.nl en PetSecur zijn het meest flexibel, hier kun je zelf aangeven hoeveel je per jaar aan eigen risico kwijt wil zijn.

De hondenverzekering met de laagste premie

Wil je zo laag mogelijke maandlasten? Kies dan voor de verzekering met de laagste verzekeringspremie. Op dit moment is dat PetSecur, waar je jouw hondje al vanaf €8,31 per maand kunt verzekeren.

Het is wel goed om te weten dat je jezelf niet blind moet staren op enkel de verzekeringspremie. Dit bepaalt namelijk slechts een gedeelte van de kosten. Om te bepalen wat de goedkoopste hondenverzekering is, moet je ook een goede inschatting maken van de dekking. Als je weet dat je hond gewrichtsproblemen heeft dan ben je erg duur uit als je kiest voor een partij waarbij deze kosten niet gedekt worden, ongeacht de hoogte van de premie.

Wanneer je een lagere premie betaalt, betaal je meestal een hoger eigen risico.

Wat wordt wel en niet gedekt?

Een hondenverzekering dekt helaas niet alle kosten. Als dat wel zo zou zijn dan zou een verzekering erg kostbaar zijn en voor de meeste baasjes niet meer te betalen. Om je hond te verzekeren betaalbaar te houden worden sommige kosten wel vergoed en sommige niet.

Welke vergoedingen je wel en niet kunt claimen verschilt per verzekeraar. Dierenverzekeringvergelijken.com heeft het al voor je uitgezocht en alle vergoedingen overzichtelijk in een tabel gezet.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op en stel je vraag! Ons team staat voor je klaar en doet haar uiterste best om al je vragen binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

Wat kost een hondenverzekering?

De gemiddelde hondenverzekering kost €14 per maand. Wanneer we de kosten van het eigen risico meenemen kom je uit op ongeveer €30 per maand. Bij sommige verzekeraars kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld een crematie. 

In dat geval lopen de maandelijkse kosten verder op. Het is goed om vooraf een inschatting te maken van welke kosten je regelmatig denkt te maken en of de aanvullende verzekeringskosten dit rechtvaardigen.

Voorbeeld:
Maandelijkse premie: €14
Eigen risico: €16,67 (200 euro per jaar)

Welke hondenverzekeringen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er meer dan 15 verschillende aanbieders van hondenverzekeringen. Op dit platform hebben wij er 5 vergeleken, deze zijn wat ons betreft de beste keuzes van dit moment. Dit zijn Figo, OHRA, AEGON, PetSecur en Dierenverzekering.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste hondenverzekering?

Uit alle reviews is gebleken dat Figo de beste hondenverzekering is. De klanten van Figo hebben deze verzekering als best beoordeeld. Dit is de volledige top 5 van dit moment:

 1. Figo
 2. PetSecur
 3. Hema
 4. Dierenverzekering.nl
 5. OHRA

Wat is de goedkoopste hondenverzekering?

De goedkoopste hondenverzekering wordt aangeboden door PetSecur. De maandelijkse premie bedraagt hier €8,31 met een maximaal eigen risico van €150.

Welke hondenrassen kan ik verzekeren?

Er geldt geen restrictie op hondenrassen, mits het ras is toegestaan volgens de Nederlandse wet. Wel betaal je over het algemeen een hogere premie voor rashonden.

>