Beste hondenverzekering? De top 5 beste opties in 2024!

De beste hondenverzekering is...

Figo pet Reviews

FigoPet

Met de verschillende verzekeringspakketten van FigoPet zijn er eigenlijk eindeloos mogelijkheden. De pakketten hebben een dekking van 50%, 70% of 90%, waarbij eigenlijk alle denkbare behandelingen worden vergoed door FigoPet.

Bovendien is het mogelijk om aanvullende dekking af te sluiten voor gebit en reizen

En dan nog een heel belangrijke: bij FigoPet is het als enige mogelijk om je hond te verzekeren op alle leeftijden

De hondenverzekeringen van FigoPet zijn daarom geschikt voor alle hondenbezitters en komt terecht als beste uit onze test.

Je hond is je maatje. Hij staat altijd klaar voor een wandeling, knuffel of avontuur. Maar wat als je trouwe vriend plotseling ziek wordt of een ongeluk krijgt? Dierenartskosten kunnen flink oplopen, en dan wil je natuurlijk de beste zorg kunnen bieden zonder je zorgen te maken over de rekening.

Een goede hondenverzekering kan je hierbij helpen. Maar welke verzekering kies je? Er zijn zoveel opties, en elke verzekering biedt weer iets anders.

In dit artikel helpen wij je de beste hondenverzekering te vinden, zodat je met een gerust hart van je hond kunt genieten. 


Top 5 hondenverzekeringen

Figo pet Reviews
  • 1. FigoPet 
  • Geen leeftijdsrestricties
  • Onbeperkte dekking mogelijk
OHRA dierenverzekering Review en Ervaringen
  • 2. OHRA
  • Standaarddekking van 80%
  • Meest waardevolle aanvullende dekking
PetSecur dierenverzekering Review en Ervaringen
  • 3. PetSecur
  • Geen wachttijd
Univé dierenverzekering
  • 4. Univé
  • Geen eigen risico
  • Maximumleeftijd van 8 jaar
Inshared dierenverzekering
  • 5. InShared
  • Extra dekking voor behandeling kanker
  • Dagelijks opzegbaar

Deze resultaten zijn gebaseerd op:

  • 15 uur onderzoek
  • Onderzoek naar 9 verzekeraars
  • Onderzoek naar 30+ verzekeringspakketten

Wat is de beste hondenverzekering?

Wij hebben ons de laatste tijd bezig gehouden met het vergelijken van hondenverzekeringen van dit moment. Wij keken naar de maximale vergoeding, de dekking, het eigen risico en welke behandelingen er allemaal gedekt worden.

Dat was een flinke klus, maar het is ons gelukt om hier een top 5 van de beste hondenverzekeringen uit voort te brengen. Hieronder vind je de beste hondenverzekeringen van dit moment!  

1. FigoPet


Maximale vergoeding
€ 3.000 - onbeperkt

Eigen risico
€ 0
15% korting bij € 100
25% korting bij € 250
35% korting bij € 500

Dekking
50%, 70% of 90%

Maximale leeftijd

Geen

Aanvullende verzekeringen

Ja

Gebit


Ja

Reis


FigoPet staat in onze lijst bovenaan door de vele voordelen die zij bieden ten aanzien van de concurrentie. Over het algemeen is het een partij met een brede en flexibele dekking.

Wat allereerst opvalt, is het feit dat er geen leeftijdsrestricties gelden bij FigoPet, terwijl dit bij concurrenten wel het geval is. Daar worden honden na de leeftijd van 7 jaar niet meer verzekerd, terwijl dit bij FigoPet nog gewoon mogelijk is.

Bovendien is het bij FigoPet als enige mogelijk om een onbeperkte vergoeding af te spreken in het geval dat je het duurste pakket aanschaft - Figo 90%. Bij de andere pakketten, Figo 50% en Figo 70% komt deze vergoeding overeen met € 3000 of
€ 6000 per jaar.

Bij Figo kan je een aanvullende dekking afsluiten voor gebit en voor reizen. In veel gevallen is FigoPet ook opvallend sterk in de basisdekking, want de preventieve zorg, zoals vaccinaties of parasietenbehandelingen, wordt tot € 75 gedekt. Dit terwijl concurrenten die vaak verkopen in een aanvullende dekking. 

2. OHRA


Maximale vergoeding
€ 2.000 - € 10.000

Eigen risico
€ 0

Dekking
80%

Maximale leeftijd
7 jaar

Aanvullende verzekeringen

Ja

Vaccinatie en gebit


Ja

Aanvullende therapieën


Ja

Reis

Cell
Ja

Uitvaart

Cell

OHRA is een dierenverzekering met een basisdekking van 80%. Deze dekking is hoger dan de dekking van het goedkoopste pakket van FigoPet (50%) en PetSecur (50%) en komt overeen met de dekking van Univé (ook 80%) en InShared (ook 80%). 

Net als veel andere verzekeraars, kan je bij OHRA je hond alleen verzekeren tot de leeftijd van 7 jaar. Dat betekent natuurlijk niet dat een hond ná die leeftijd niet langer verzekerd is, maar dat je vóór de leeftijd van 7 die verzekering zal moeten afsluiten om ervoor te zorgen dat hij of zij ook na 7 jaar oud verzekerd blijft.

Bij OHRA is er aanvullende dekking mogelijk die 'Aanvullende therapieën' heet, waarbij opvallend veel behandelingen worden vergoed. Dit varieert van castratie en sterilisatie tot fysiotherapie en chemotherapie. In vergelijking met de rest heeft OHRA met deze aanvullende verzekering veruit het meeste waarde voor zijn geld

De dekking voor preventieve zorg is bij OHRA beperkt, maar de dekking van onderzoeken en operaties zijn daarentegen weer uitstekend. OHRA is een prima partij, maar mét de aanvullende dekking 'Aanvullende therapieën', is OHRA uitstekend. 

3. PetSecur


Maximale vergoeding
€ 3.250- € 6.000

Eigen risico
€ 0
10% korting bij € 50
20% korting bij € 100
30% korting bij € 150

Dekking
50%, 70% of 90%

Maximale leeftijd
7 jaar

Aanvullende verzekeringen

Ja

Gebit


Ja

Crematie


Ja

Castratie en sterilisatie


Ja

Preventieve zorg


PetSecur hanteert net als FigoPet een structuur van een dekking van 50%, 70% of 90%. Ook hier is het mogelijk om het eigen risico op te bouwen naar € 150, met als ruil een korting van 30% op de maandelijkse premie. Deze korting is veruit het hoogst in vergelijking met de rest van de partijen. 

PetSecur hanteert als enige partij geen wachttijd. Dit maakt het aantrekkelijk in het geval dat je jouw hond op korte termijn wil laten verzekeren. Wel is het zo dat bij PetSecur je geen verzekering kunt afsluiten als jouw hond ouder dan 7 is.

De dekking van PetSecur voelde voor ons als het meest ingewikkeld. De verschillende pakketten bij PetSecur hebben namelijk elk weer nét andere behandelingen die ze wel of niet dekken. Bij de concurrenten is het zo dat een ander pakket resulteert in een lager of hoger percentage aan dekking, maar bij PetSecur kwam het voor dat sommige behandelingen bij pakket A wel werden gedekt en bij pakket B niet. 

Niettemin is de dekking van met name de duurdere pakketten uitstekend. Zo wordt fysiotherapie in het basispakket vergoed, terwijl dit bij andere partijen aanvullend verzekerd moet worden.

4. Univé


Maximale vergoeding
€ 2.500- € 5.000


Eigen risico
€ 0

Dekking
80%

Maximale leeftijd
8 jaar

Aanvullende verzekeringen

Ja

Ongevallen


Ja

Beweegzorg


Ja

Gebitszorg


Ja

Reizen


Univé is in onze ogen de meest rechttoe rechtaan verzekeraar uit deze lijst. Er is maar één basispakket met een dekking van 80% met een eigen risico van € 0. 

De behandelingen die door Univé worden gedekt zijn enigszins beperkt. Er geldt bijvoorbeeld geen vergoeding voor kosten die gemaakt kunnen worden in het geval van vermissing of bij alternatieve geneeswijzen, zoals homeopathie. Ook bij de preventieve zorg kan Univé weinig voor je betekenen.

Er zijn aanvullende verzekeringen mogelijk voor ongevallen, beweegzorg, gebitszorg en reizen. Met deze aanvullende dekkingen kom je al meer in de richting van bijvoorbeeld FigoPet. Toch voelt het ergens vreemd om aanvullende dekkingen af te sluiten voor behandelingen die elders in het basispakket zitten.

Univé is desalniettemin eenvoudig en betrouwbaar in gebruik. Bovendien kan je honden tot 8 jaar hier laten verzekeren, terwijl dit bij andere partijen 7 jaar is. 

5. InShared


Maximale vergoeding
€ 3.000- € 6.000

Eigen risico
€ 0

Dekking
80%

Maximale leeftijd
6 jaar

Aanvullende verzekeringen

Ja

Gebit


Ja

Behandeling kanker


Ja

Extra dekking


We sluiten af met InShared, net als Univé en OHRA een 'standaardverzekeraar' zonder veel toeters en bellen. De vergoeding kan worden opgeschroefd naar € 6.000 tegen een eigen risico van € 0.

Bovendien is het verzekering van InShared als enige dagelijks opzegbaar. Dit maakt het ontzettend interessant om op kortere termijn te bepalen of een hondenverzekering geschikt is of juist niet.

Bij InShared zijn er aanvullende dekkingen mogelijk voor gebit, de behandeling van kanker en 'extra dekking'. Onder de 'extra dekking' valt bijvoorbeeld homeopathie en fysiotherapie. 

Het meest interessante van InShared is dat zij in het basispakket niet-medisch noodzakelijke castratie en sterilisatie vergoeden tot een bedrag van € 250. Hiermee zijn zij de enige partij die dit doen.

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een hondenverzekering kan een slimme keuze zijn als je onverwachte, hoge dierenartskosten wilt vermijden. Tegelijkertijd is het afsluiten van een hondenverzekering niet verplicht.

Wat zijn de belangrijkste redenen om toch een hondenverzekering af te sluiten? Hieronder vind je vier belangrijke redenen waarom een hondenverzekering het overwegen waard is.

Je bent beschermd tegen onverwachte medische kosten

Een van de belangrijkste redenen om een hondenverzekering af te sluiten, is de bescherming tegen onverwachte hoge kosten. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje: stel je hond breekt een poot of moet een operatie ondergaan, dan kunnen de kosten snel oplopen tot honderden euro's. 

Met een verzekering worden deze medische kosten voor een groot deel gedekt, afhankelijk van de polis die je kiest. Dit kan veel stress en financiële druk wegnemen.

Je hebt toegang tot specialistische zorg

Een hondenverzekering kan ervoor zorgen dat je toegang hebt tot specialistische zorg voor je hond. Soms kan de dierenarts je doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld voor een echo of een operatie.

Deze specialistische behandelingen kunnen duur zijn, maar met een goede verzekering hoef je je hier minder zorgen over te maken. Bovendien dekken veel verzekeringen ook onderzoeken zoals bloedtesten en röntgenfoto’s.

Je voorkomt het maken van moeilijke keuzes

Helaas kan het voorkomen dat een dure behandeling het verschil maakt tussen leven en dood voor je hond. Als je niet verzekerd bent, kan dit een lastig dilemma zijn: kies je voor een kostbare ingreep of euthanasie? Met een hondenverzekering sta je minder snel voor zulke moeilijke keuzes, omdat de financiële kant minder zwaar weegt.

Je kunt keuzes maken

Veel hondenverzekeringen bieden de mogelijkheid om aanvullende pakketten af te sluiten voor zaken als tandzorg, vaccinaties of zelfs reiskosten in het buitenland.

Dit is vooral handig als je regelmatig met je hond op vakantie gaat of als je hond gevoelige tanden heeft. Deze preventieve zorg kan op de lange termijn kosten besparen en bijdragen aan de algehele gezondheid van je huisdier.

Een hondenverzekering afsluiten zorgt er dus voor dat jij en je hond altijd goed voorbereid zijn op onverwachte situaties, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten.


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hondenverzekering?

Het kan even overweldigend zijn: een hondenverzekering afsluiten. Je hebt vast je hond al goed verzekerd met liefde, maar voor onverwachte medische kosten kan een verzekering slim zijn. Net zoals jij een zorgverzekering hebt, kun je ook voor je hond een polis afsluiten.

Toch kunnen de verschillende hondenverzekeringen het moeilijk maken om een geschikte keuze te maken. Wij vergeleken alle polisvoorwaarden met elkaar, maar wij kunnen ons goed voorstellen dat jij hier niet de tijd voor hebt.

Daarom hebben wij voor jou een aantal criteria waar je op kunt letten bij het kiezen van een geschikte hondenverzekering, zoals de leeftijd, het eigen risico of de maximale vergoeding. Bekijk ze door op de knoppen hieronder te klikken.

1. Dekking van medische kosten

Niet alle verzekeringen dekken hetzelfde. Sommige basisverzekeringen dekken alleen spoedeisende hulp, terwijl uitgebreidere pakketten ook vaccinaties, sterilisatie of zelfs tandheelkundige zorg vergoeden. Stel je voor: je hond moet plotseling een operatie ondergaan van € 2.000. Zonder verzekering betaal je dit zelf. Maar met een uitgebreide dekking kun je flink besparen.

Tip: Kijk goed wat een verzekering dekt en wat niet. Een basisverzekering kan goedkoop lijken, maar als je later voor onverwachte kosten komt te staan, betaal je alsnog zelf.

2. Leeftijd van je hond

Wist je dat de leeftijd van je hond invloed heeft op de premie? Hoe ouder je hond is, hoe hoger de premie vaak wordt. Sommige verzekeringen accepteren zelfs geen oudere honden meer. Als je hond al wat ouder is, kan het verstandig zijn om te kijken welke verzekeraar nog opties biedt.

Bijna alle verzekeraars hanteren een maximumleeftijd van rond de 7 jaar. De ene partij hanteert 6 jaar oud, terwijl een andere partij 8 jaar oud hanteert. De enige uitzondering hierop is FigoPet, die geen leeftijdsrestrictie aanhoudt. 

Als jij je hond verzekert op een leeftijd van 5 jaar, blijft jouw hond natuurlijk verzekerd voor zolang jij de verzekering aanhoudt. 

3. Eigen risico en maximale vergoedingen

Net zoals bij je eigen zorgverzekering heb je ook bij hondenverzekeringen vaak te maken met een eigen risico. Dit betekent dat je een deel van de kosten zelf betaalt. Daarnaast hanteren verzekeraars een maximumbedrag per jaar dat ze vergoeden. Dit hangt meestal zo rond de € 3.000 per jaar.

Bij sommige verzekeraars geldt er een korting op jouw maandelijkse premie als je een hoger eigen risico instelt. Bij de meeste verzekeraars is er geen eigen risico. 

4. Wachttijden en uitsluitingen

Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 30 dagen na het afsluiten van de verzekering. Dit kan betekenen dat je de eerste paar weken of maanden nog niet volledig verzekerd bent. Ook kunnen bepaalde rassen of aandoeningen worden uitgesloten van dekking.

Voorbeeld: Heeft je hond al een bekende aandoening, zoals heupdysplasie? Dan vergoeden veel verzekeraars de behandeling hiervan niet in de toekomst. Het is belangrijk om vooraf goed de kleine lettertjes te lezen.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste hondenverzekering?

De keuze voor de beste hondenverzekering hangt af van de specifieke behoeften van je hond en je persoonlijke voorkeuren. De meest gekozen verzekeringen, zoals OHRA, PetSecur en FigoPet, bieden diverse pakketten aan. Bij OHRA en PetSecur zijn bijvoorbeeld specialistische behandelingen en operaties goed gedekt. Figo Pet staat bekend om zijn flexibele dekking, waarbij zelfs een "onbeperkt bedrag" aan dekking mogelijk is.

Welke kosten worden vergoed door de beste hondenverzekering?

De dekking van een hondenverzekering varieert, maar de meeste verzekeraars vergoeden medische kosten voor ongelukken en ziekten. Dit omvat meestal operaties, consulten bij de dierenarts en geneesmiddelen. 

Heeft elke hondenverzekering een eigen risico?

Ja, bijna alle hondenverzekeringen hanteren een eigen risico. Dit kan een vast bedrag of een percentage van de gemaakte kosten zijn. Bij OHRA is er bijvoorbeeld een eigen risico van 20%, terwijl je bij Reaal het eigen risico kunt verlagen door een hogere premie te betalen. Het is belangrijk om dit mee te nemen bij het kiezen van een verzekering.

Welke factoren beïnvloeden de premie van de beste hondenverzekering?

De premie van een hondenverzekering wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het ras, de leeftijd en het gewicht van de hond. Ook het type dekking en het gekozen verzekeringspakket spelen een rol. Zo zijn zwaardere honden vaak duurder te verzekeren vanwege het hogere risico op blessures, en hebben rassen met een hogere kans op genetische aandoeningen vaak hogere premies.

Hoe kies ik de beste hondenverzekering?

Het kiezen van de beste hondenverzekering begint met het vergelijken van dekkingen en premies. Let daarbij op belangrijke factoren zoals eigen risico, maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen, zoals voor castratie of sterilisatie. Websites als Figo Pet en Reaal bieden bijvoorbeeld uitgebreide pakketten met veel flexibiliteit, terwijl Ohra bekendstaat om de vergoeding van specialistische zorg.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>