Inshared Dierenverzekering Review

Review in het kort

Inshared dierenverzekering

De InShared dierenverzekering biedt verschillende voordelen, zoals lage premies en het gemak van een volledig online service. Medische kosten in de EU zijn ook gedekt, wat handig is voor huisdiereigenaren die vaak reizen. Echter, er zijn beperkingen, zoals een lage vergoeding voor consulten (maximaal €100 per jaar) en het feit dat preventieve behandelingen, zoals sterilisaties, niet standaard zijn inbegrepen. 

Ben je aan het overwegen om je huisdier bij Inshared te verzekeren? In deze Inshared Dierenverzekering Review en ervaringen onderzoeken we of dit echt de beste keuze is.

Veel huisdiereigenaren vragen zich af: "Zijn de dekkingen van Inshared voldoende, en hoe zit het met onverwachte kosten?" Daarnaast willen ze weten wat de ervaringen van anderen zijn.

In dit artikel geven we je een helder overzicht van de verzekering én delen we echte gebruikerservaringen, zodat jij zeker weet of Inshared past bij jouw huisdier. Lees verder om een weloverwogen keuze te maken!


Belangrijkste voor- en nadelen Inshared Dierenverzekering

Geen tijd of zin om dit hele artikel te lezen? Hieronder een opsomming van de belangrijkste voor-en nadelen van Inshared ideaal bij het vergelijken van dierenverzekeringen

Voordelen Inshared

  • Lage maandpremie vanaf €15
  • Dekking bij ongevallen en ziektekosten tot €6.000 per jaar
  • Mogelijkheid voor aanvullende dekking voor preventieve zorg en specialistische behandelingen
  • Geen wachttijd voor ongevallen

Nadelen Inshared

  • 15% eigen bijdrage per declaratie
  • Geen verzekering mogelijk voor dieren ouder dan 5 jaar
  • Beperkte dekking voor alternatieve behandelingen zonder aanvullende verzekering

Wat is Inshared?

Inshared is een Nederlandse online verzekeringsmaatschappij die onderdeel is van Achmea, een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2009 en staat bekend om zijn digitale aanpak, waarbij klanten zelfstandig hun verzekeringen kunnen beheren via een online platform. Inshared biedt diverse verzekeringsproducten aan, waaronder autoverzekeringen, woonverzekeringen, en sinds enkele jaren ook dierenverzekeringen.

De dierenverzekering van Inshared was aanvankelijk ondergebracht bij HEMA, maar werd later volledig geïntegreerd binnen het eigen aanbod van Inshared. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar verzekeringen die specifiek gericht zijn op huisdieren. Inshared profileert zich met relatief lage premies en flexibele dekkingsopties, waarmee het een aantrekkelijke keuze wil zijn voor huisdiereigenaren.

Inshared Dierenverzekering


Welke dierenverzekeringen heeft Inshared?

De huisdierenverzekeringen van Inshared zijn ontzettend populair in Nederland. Momenteel biedt Inshared een Hondenverzekering en een Kattenverzekering aan. Hieronder bespreken we kort de verschillende opties die je hebt bij Inshared. 

Aegon hondenverzekering

OHRA Hondenverzekering

De honden verzekering van Inshared is verkrijgbaar v.a. € 11,95. Hiermee is het een van de goedkopere dierenverzekeringen van dit moment. Verder ben je flexibel in de vergoeding die je per kalenderjaar kiest. Dit varieert tussen €3.000, €4.000 of €6.000 euro. 

aegon kattenverzekering

OHRA kattenverzekering

Ook voor een goede kattenverzekering ben je op de juiste plek bij Inshared. Je kunt hier terecht vanaf € 11,95. Net als bij de hondenverzekering van Inshared heb je hierbij een flexibel keuze en kun je zelf kiezen welke vergoeding je kiest. 

Wat dekt de Inshared Huisdieren verzekering allemaal?

Een belangrijk onderdeel van de beste huisdierenverzekering? De dekking! Hoe meer er gedekt is bij een bepaalde verzekeraar, des te beter is de verzekering. 

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder een overzicht voor je gemaakt van de verschillende dekkingen bij de huisdierenverzekering van Inshared. 

Dekkingen:

  • Dierenartsbezoeken en consulten: Vergoedt 80% van de kosten, met een maximum van €100 per jaar.
  • Operaties en ziekenhuisopname: 80% van de kosten voor operaties, inclusief narcose en verblijf in een kliniek.
  • Onderzoeken en diagnostiek: 80% van de kosten voor diagnostische onderzoeken zoals bloedonderzoek, röntgenfoto's, MRI-scans en echo's.
  • Medicijnen en verbandmiddelen: Door de dierenarts voorgeschreven medicijnen en verbandmiddelen worden voor 80% vergoed.
  • Euthanasie: Vergoed tot €250; crematie kan via een aanvullend pakket worden verzekerd.
  • Fysiotherapie en alternatieve behandelingen: Dekking mogelijk via een aanvullend pakket voor fysiotherapie, hydrotherapie, gedragstherapie, en acupunctuur.
  • Buitenlandse dekking: Medische kosten binnen de EU tot €1.000 per jaar gedekt.

Eigen risico:

Bij de InShared huisdierenverzekering betaal je geen vast eigen risico. In plaats daarvan geldt er een eigen bijdrage van 20% per declaratie. Dit betekent dat je altijd 20% van de totale kosten zelf moet betalen bij elke claim die je indient.

Niet gedekt:

  • Preventieve zorg zoals vaccinaties en diëten.
  • Sterilisatie/castratie, tenzij apart verzekerd via een aanvullend pakket.
  • Homeopathische geneesmiddelen, gedragsproblemen, en experimentele behandelingen.
  • Identificatiechip en bepaalde protheses of hulpmiddelen.

OHRA Huisdierenverzekering reviews en ervaringen

De reviews en het sentiment rond de InShared dierenverzekering zijn gemengd. Veel klanten waarderen de scherpe premies en de mogelijkheid om alles online te regelen, wat het administratief gemakkelijk maakt. Een belangrijk voordeel is dat de verzekering ook medische kosten dekt tijdens vakanties binnen de EU zonder extra dekking.

Aan de andere kant zijn er klachten over beperkte vergoedingen, vooral bij consulten en preventieve zorg. Klanten melden dat slechts €100 per jaar wordt vergoed voor consultkosten, wat snel opraakt bij herhaalde bezoeken aan de dierenarts. Verder zijn sommige klanten teleurgesteld over het eigen risico van 15% en de strikte voorwaarden, die ervoor zorgen dat bepaalde kosten, zoals sterilisaties en homeopathische behandelingen, niet worden vergoed.

Samenvattend is InShared een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare basisverzekering, maar de beperkte dekkingen en eigen risico kunnen voor sommigen tegenvallen.

Ik heb mijn hond nu al meer dan een jaar verzekerd bij InShared, en tot nu toe ben ik tevreden. De premie is laag en het is handig dat je alles online kunt regelen. Onlangs had mijn hond een ongeluk tijdens onze vakantie in Frankrijk, en de verzekering dekte de medische kosten zonder gedoe. Voor mensen die een betaalbare basisdekking zoeken, is dit een prima optie. Let wel op de beperkingen als je uitgebreider verzekerd wilt zijn.

Anna

Hoewel de premie laag is, ben ik niet zo tevreden over de dekking van InShared. Mijn kat heeft meerdere consulten nodig gehad voor een chronische aandoening, maar ik kreeg maar €100 per jaar vergoed voor de consultkosten. Dit bedrag is veel te laag, vooral als je dier regelmatig naar de dierenarts moet. Had ik dit eerder geweten, dan had ik voor een andere verzekering gekozen met een ruimere dekking voor consulten.

Linda

Het afsluiten en beheren van mijn InShared dierenverzekering ging heel eenvoudig via hun website, en ik waardeer de gebruiksvriendelijke service. Helaas kwam ik er later achter dat sommige behandelingen, zoals sterilisatie, niet gedekt worden, wat voor mij een tegenvaller was. Daarnaast is het eigen risico van 15% bij elke behandeling wel iets om rekening mee te houden. Voor basiszorg is het een prima verzekering, maar lees de kleine lettertjes goed voordat je tekent.

Mark


Conclusie: Inshared Dierenverzekering de moeite waard?

Als je een huisdierenverzekering zoekt, wil je zeker weten dat je huisdier goed gedekt is zonder onverwachte kosten. De InShared dierenverzekering biedt aantrekkelijke voordelen, zoals lage premies en het gemak van een volledig online service. Vooral als je vaak reist met je huisdier, is het fijn dat medische kosten binnen de EU ook zijn gedekt. Dit maakt de verzekering handig en toegankelijk voor veel huisdiereigenaren.

Toch zijn er enkele belangrijke beperkingen om rekening mee te houden. Zo is de vergoeding voor consulten vrij beperkt, met een maximum van €100 per jaar, wat snel kan oplopen als je huisdier vaker naar de dierenarts moet. Dit kan een probleem worden als je een huisdier hebt dat regelmatig zorg nodig heeft.

Bovendien worden sommige preventieve behandelingen, zoals sterilisaties, niet gedekt. Ook geldt er een eigen risico van 15%, wat kan betekenen dat je bij elke declaratie een deel van de kosten zelf moet betalen.

Als je vooral op zoek bent naar een betaalbare basisverzekering en je tevreden bent met een standaard dekking, is InShared een prima keuze. Het biedt gemak en betaalbare premies. Maar als je op zoek bent naar een meer uitgebreide dekking, vooral voor preventieve zorg of als je regelmatig naar de dierenarts gaat, kan het de moeite waard zijn om verder te kijken naar een verzekering die meer kosten dekt.

Inshared dierenverzekering

Inshared Dierenverzekering

  • Dekking bij ongevallen en ziektekosten tot €6.000 per jaar
  • Mogelijkheid voor aanvullende dekking voor preventieve zorg en specialistische behandelingen
  • Geen wachttijd voor ongevallen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over het afsluiten van een dierenverzekering bij OHRA.

Hoeveel eigen risico betaal je bij de huisdierenverzekering van Inshared?

Bij de InShared dierenverzekering betaal je een eigen bijdrage van 20% per declaratie. Er is geen vast eigen risico, maar je betaalt wel altijd een percentage van de kosten.

Hoe hoog is bij Inshared de maximale onkosten vergoeding per jaar?

De maximale onkostenvergoeding per jaar kan variëren. Je kunt kiezen uit een dekking van €3.000, €4.000, of €6.000 per jaar, afhankelijk van het gekozen pakket.

Wat is de maximale leeftijd van een huisdier om te kunnen verzekeren bij Inshared?

Bij InShared kun je een huisdier verzekeren tot de leeftijd van 5 jaar. Zodra je huisdier verzekerd is, blijft de polis geldig ook als het ouder wordt.

Welke dierenartskosten worden niet vergoed bij Inshared?

nShared vergoedt geen kosten voor castratie/sterilisatie (tenzij in een apart pakket), voedingssupplementen, homeopathische geneesmiddelen, gedragsproblemen, preventieve zorg zoals vaccinaties, en erfelijke aandoeningen zoals heupdysplasie. Daarnaast zijn bepaalde rassen en dieren van meer dan 55 kilo uitgesloten van verzekering.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>