OHRA Dierenverzekering Review

Review in het kort

OHRA dierenverzekering Review en Ervaringen

De OHRA Dierenverzekering biedt snelle afhandeling van declaraties en is eenvoudig in gebruik via de app, wat het aantrekkelijk maakt voor standaardzorg. Echter, veel klanten klagen over strikte polisvoorwaarden, vooral bij complexe of chronische aandoeningen, wat kan leiden tot teleurstelling over beperkte vergoedingen. De premies worden als hoog ervaren, terwijl de dekking niet altijd in verhouding lijkt te staan tot de kosten.

Als je overweegt een huisdierenverzekering af te sluiten bij OHRA, dan ben je hier aan het juiste adres. OHRA is een bekende verzekeraar in Nederland, maar biedt hun dierenverzekering ook de beste dekking voor jouw huisdier?

Met zoveel verschillende verzekeringsopties kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. In deze review van OHRA Dierenverzekering bespreken we de voor- en nadelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en ervoor zorgt dat jouw trouwe viervoeter de zorg krijgt die hij verdient.


Belangrijkste voor- en nadelen OHRA Dierenverzekering

Geen tijd of zin om dit hele artikel te lezen? Hieronder een opsomming van de belangrijkste voor-en nadelen van OHRA ideaal bij het vergelijken van dierenverzekeringen

Voordelen OHRA

  • Declaraties worden snel verwerkt en uitbetaald
  • De OHRA-app maakt het indienen van claims eenvoudig en efficiënt
  • Er zijn flexibele dekkingsopties beschikbaar, met aanvullende keuzes voor extra dekking
  • Breed scala aan behandelingen gedekt, waaronder specialistische zorg en operaties

Nadelen OHRA

  • De maandelijkse premies kunnen hoger zijn in vergelijking met andere verzekeraars
  • De combinatie van eigen bijdrage en eigen risico wordt soms als prijzig ervaren

Wat is OHRA?

OHRA is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die in 1925 werd opgericht. De naam OHRA staat oorspronkelijk voor Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere RijksAmbtenaren. Het bedrijf begon als een zorgverzekeraar voor rijksambtenaren, maar groeide uit tot een brede verzekeringsmaatschappij. Tegenwoordig biedt OHRA een breed scala aan verzekeringen, waaronder zorg-, schade- en levensverzekeringen.

Het hoofdkantoor van OHRA bevindt zich in Arnhem, en het bedrijf heeft ongeveer 450 medewerkers. OHRA is onderdeel van de NN Group, ook wel bekend als Nationale-Nederlanden, sinds de overname van Delta Lloyd in 2017. Wat OHRA bijzonder maakt, is dat ze als een direct writer werken, wat betekent dat klanten rechtstreeks verzekeringen kunnen afsluiten zonder tussenkomst van een adviseur. 

OHRA Huisdierenverzekering


Welke dierenverzekeringen heeft OHRA?

OHRA biedt twee verschillende soorten huisdierenverzekeringen aan; voor honden en voor katten. Er is geen OHRA dierenverzekering voor andere dieren zoals papegaaien, cavia’s of konijnen.

Aegon hondenverzekering

OHRA Hondenverzekering

Bij OHRA betaal je minimaal €20,21 voor een hondenverzekering. Dat is aan de hoge kant als je dit vergelijkt met andere verzekeraars. Deze premie is gebaseerd op het basispakket. Upgraden naar een plus of top pakket kost niet heel veel extra maar levert wel een betere dekking op. Upgraden is dan ook in veel gevallen verstandig. 

aegon kattenverzekering

OHRA kattenverzekering

De Ohra kattenverzekering is een stuk goedkoper als we kijken naar de maandelijkse premie. Een kat verzekeren bij OHRA kost minimaal €11,10. 

Ook hierbij geldt dat het kiezen voor een plus of top pakket hogere kosten kan schelen. Bij deze pakketten wordt bijvoorbeeld een crematie volledig gedekt, evenals andere dierenartskosten.

Hoe zit het met dekking bij OHRA?

In de tabel hieronder zie je wat wel en niet gedekt is. Wij vinden transparantie belangrijk. Wil je zien hoe OHRA zich verhoudt tot andere verzekeraars? Vergelijk dan alle dierenverzekeringen. Dit helpt je bij het beslissen of de OHRA dierenverzekering de juiste keuze is.

Voor tandzorg, chemo- en fysiotherapie betaal je bij OHRA een extra maandelijkse premie. Je hebt zelf de keuze of je deze zorg gedekt wil hebben of niet.

Dekking


Opname en verblijf dierenkliniek

✓

Consult dierenarts

✓

Geneesmiddelen

✓

Euthanasie

✓

Operaties

✓

Röntgenonderzoek

✓

Vaccinaties + Gebit

€ 3,10 p.m. voor katten, € 4,11 p.m. voor honden

Bloedonderzoek

✓

Reisverzekering (buitenland)

€ 3,10 p.m. voor katten, € 3,88 p.m. voor honden

Crematie

€ 2,17 p.m. voor katten, € 3,61 p.m. voor honden

Fysiotherapie / Preventieve zorg

€ 6,56 p.m. voor katten, € 8,15 p.m. voor honden

Chemo therapie / Radiotherapie

50% van de kosten

Eigen risico 

Het vaste bedrag aan eigen risico bij de OHRA huisdierenverzekering is €30 per jaar voor katten en €50 per jaar voor honden. Dit bedrag dien je elk jaar zelf te betalen. Daarnaast zijn 20% van alle dierenarts- en/of ziekenhuiskosten voor eigen rekening.


OHRA Huisdierenverzekering reviews en ervaringen

De reviews en het sentiment rond de OHRA Dierenverzekering zijn gemengd. Veel klanten prijzen de snelle en gebruiksvriendelijke afhandeling van declaraties. Vooral wanneer er weinig complexiteit is, zoals bij standaardbehandelingen, worden de kosten vaak snel vergoed.

Daarnaast wordt de OHRA-app geprezen vanwege het gemak waarmee klanten hun claims kunnen indienen. Dit positieve aspect zorgt ervoor dat sommige gebruikers de verzekering jarenlang zonder problemen gebruiken.

Aan de andere kant zijn er ook veel klachten, vooral wanneer het gaat om de dekking van complexere situaties of chronische aandoeningen. Klanten geven aan dat de polisvoorwaarden strikt worden geïnterpreteerd, wat leidt tot afwijzingen van claims, zelfs als deze ogenschijnlijk onder de dekking zouden vallen.

Vooral bij aanvullende dekkingen, zoals voor gebitsverzorging of vaccinaties, voelen klanten zich soms misleid door wat er wel en niet vergoed wordt. Ook wordt er vaak geklaagd over de hoge premies, die voor sommige huisdiereigenaren niet in verhouding staan tot de daadwerkelijke vergoedingen.

Ik heb al jaren mijn hond verzekerd bij OHRA en heb eigenlijk alleen maar positieve ervaringen. Onlangs moest mijn hond een operatie ondergaan en alles werd snel en zonder gedoe uitbetaald. Declareren via de app is super eenvoudig, en binnen twee dagen stond het geld op mijn rekening. Voor standaard behandelingen is dit een prima verzekering. Wel betaal je een iets hogere premie, maar dat is het voor mij waard gezien de service.

Peter

Mijn kat had last van een chronische oorontsteking, maar helaas bleek dit niet vergoed te worden omdat het volgens OHRA een "bestaande aandoening" was. Ik had gehoopt dat mijn aanvullende verzekering dit zou dekken, maar blijkbaar valt dat buiten de polis. Hoewel ze snel reageren op declaraties, vind ik de strenge voorwaarden een tegenvaller. Voor de hoge premie die ik betaal, had ik meer verwacht.

Patrick

Ik dacht dat ik goed verzekerd was met het Pluspakket voor mijn hond, maar toen ik eindelijk een claim moest indienen, kreeg ik bijna niets vergoed. De kleine lettertjes in de polis zorgden ervoor dat de meeste kosten niet vielen onder de dekking. Had ik dat geweten, dan had ik het geld liever zelf opzij gezet. Voor mij geen OHRA meer, want de verzekering kost meer dan het oplevert.

Sanne


Conclusie: OHRA Dierenverzekering de moeite waard?

De OHRA Dierenverzekering biedt duidelijke voordelen, zoals een gebruiksvriendelijke app en snelle afhandeling van declaraties, wat het aantrekkelijk maakt voor huisdiereigenaren die op zoek zijn naar gemak en snelheid. Voor standaardbehandelingen lijkt de verzekering goed te werken, en veel klanten zijn tevreden over de service bij minder complexe claims.

Echter, als het gaat om meer gecompliceerde medische kosten of chronische aandoeningen, zijn er meerdere klachten over strikte interpretaties van de polisvoorwaarden. Veel klanten voelen zich teleurgesteld omdat niet alles wordt vergoed, zelfs als ze aanvullende dekkingen hebben afgesloten. De premies worden ook als hoog ervaren, vooral wanneer vergoedingen tegenvallen.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare verzekering voor basiszorg, kan OHRA een goede optie zijn. Voor complexere behandelingen of als je meer zekerheid zoekt bij vergoedingen, is het echter belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat je een beslissing neemt. 

OHRA dierenverzekering Review en Ervaringen

OHRA Dierenverzekering

  • Declaraties worden snel verwerkt en uitbetaald
  • De OHRA-app maakt het indienen van claims eenvoudig en efficiënt
  • Breed scala aan behandelingen gedekt, waaronder specialistische zorg en operaties

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de veelgestelde vragen over het afsluiten van een dierenverzekering bij OHRA.

Hoeveel eigen risico betaal je bij de huisdierenverzekering van OHRA?

Het eigen risico bij OHRA is samengesteld uit 20% van alle kosten en een vaste vergoeding van € 30,- (katten) of € 50,- (honden).

Hoe hoog is bij OHRA de maximale onkosten vergoeding per jaar?

Per jaar vergoedt OHRA maximaal 3.000 euro aan kosten in de basisverzekering. Bij de plus-verzekering is het maximale bedrag 4.000 euro en bij het top pakket bedraagt deze 6.000 euro.

Wat is de maximale leeftijd van een huisdier om te kunnen verzekeren bij OHRA?

Zowel voor de katten- als hondenverzekering van OHRA geldt dat je deze alleen kunt afsluiten voor dieren in de leeftijd tot maximaal 6 jaar.Vanaf het 7e levensjaar kun je jouw huisdier hier niet meer verzekeren.

Welke dierenartskosten worden niet vergoed bij OHRA?

Bepaalde behandelingen aan het gebit worden niet standaard vergoed. Het is wel mogelijk om tegen een hogere premie jezelf hier tegen in te dekken. Hetzelfde geldt voor crematies, vaccinaties en fysiotherapie.

Andere bekeken ook

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>